Как се случва пазаруването от онлайн супермаркет, споделят от BulMag

Интернет е не само пространство за забавление и информираност, но позволява и извършване на пълноценно пазаруване. Това се постига, благодарение на онлайн супермаркетите. Типичен представител на последните за хранителни стоки е например https://bulmag.org. Нека видим все пак как става пазаруването от такъв сайт и какви са предимствата и недостатъците от правенето на покупки по този начин.

Какво представлява съвременният онлайн супермаркет и как се пазарува от него

Буквално, виртуалните магазини, като Булмаг са един голям продуктов каталог, който обаче е структуриран по категории и подкатегории. Така значително се улеснява навигацията от потребителите, откриването на търсените стоки и разглеждането им. Всеки един артикул има снимки и описание, даващо допълнителна информация на клиента. В случай че търсите конкретен продукт и не искате да се задълбавате в менютата и подкатегориите, просто напишете името в полето за търсене и при наличие, за секунда ще го откриете.

Когато вече сте добавили желаните продукти в пазарската си количка, трябва да въведете нужната информация за правилната обработка на поръчката. Това са например данните за контакт и адрес за доставка. В случай че желаете да проследявате движението на поръчките си, да създавате списък от желани продукти, както и да не въвеждате при всяка поръчка едни и същи данни, направете си регистрации в онлайн супермаркетите, от които пазарувате. Така просто ще трябва да влизате в профилите си, когато правите покупки.

Какви са плюсовете и минусите от онлайн пазаруването

Интернет супермаркетите са удобно средство за покупки, защото:

  • Има възможност за предлагане на голям асортимент от лесно откриваеми стоки;
  • Налични са по-достъпни цени, поради намалените разходи за персонал и поддръжка;
  • Има възможност за пазаруване от всяко място и по всяко време;
  • Получавате достъп до онлайн супермаркетите от всяко мобилно устройство;
  • Доставките са сравнително бързи както до вратата на дома Ви, така и до служебното Ви място.

За съжаление, тази удобна технология за пазар от разстояние има и своите недостатъци:

  • Липса на възможност за физически контакт с продукта преди неговата поръчка;
  • Съществуват много възможности за измама на клиента, особено ако той използва никому непознати и съмнителни сайтове.

Как се плаща при покупки в интернет

Плащането при пазаруване от онлайн супермаркетите, като Bulmag, в България реално става по два основни начина: по банков път или с наложен платеж. В първия случай, плащате поръчката предварително чрез дебитна банкова карта и чакате доставка. При втория вариант, заплащате поръчаната стока при нейната доставка, след като я видите и се уверите, че това са желаните от Вас продукти.

Натисни за да оцениш!
[Total: 0 Average: 0]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *