Какво прави психологът, споделя Силвия Маринова от PsySense

Не винаги можем да споделим проблемите си с приятели, роднини и колеги. А дори и да го направим – тяхното мнение в повече случаи не е достатъчно обективно, което може да ни подведе и накара да поемем в грешната посока, да направим неща, които не са били най-правилните за нас. 

Консултацията с психолог би била полезна в много житейски ситуации, за да намерим вътрешен мир и радост от живота. Провеждането на задълбочен разговор с терапевт цели откриване на решения за всякакви видове проблеми с психологична и поведенческа насоченост. 

Кога е добре да направим консултация с психолог

Консултацията с психолог не е задължителна. Тя е по желание и трябва да се случи тогава, когато сме готови за нея. Когато например преживяваме трудни моменти, нужна ни е подкрепа и адекватна помощ, която да ни помогне да се справим сами с проблемни за нас ситуации като:

 • Нещастно детство, споменът за което ни преследва и в зряла възраст;
 • Стрес на работа, с който не можем да се справим;
 • Проблеми в семейството;
 • Влошени отношения с партньора, които изискват терапия за двойки;
 • Депресивни чувства и тревожност;
 • Притеснения със социална насоченост;
 • Трудни етапи от живота, през които не можем да преминем – раздяла, развод, уволнение, лични разочарования, загуба на близък човек и др.;
 • Ниско самочувствие и други личностни проблеми, изискващи професионална подкрепа;
 • Фобии;
 • Гневно поведение;
 • Зависимости.

Консултацията с психотерапевт или психиатър е полезна в много отношения. По време на сесия клиентът споделя за своите чувства, притеснения и желания, като този се процес се разгръща постепенно във времето, случва се бавно и в пълна конфиденциалност, но и в приятна среда, която напомня домашна обстановка. 

психолог Силвия Маринова

Какво прави той

Провежданите от психолога консултации целят откриване на дълбоките причини за конкретното емоционално неразположение. Той е безпристрастен, не съди и заключва, а по-скоро насочва мисленето на събеседника/събеседниците в правилната насока, за да се постигне проникновен вътрешен диалог. Много от хората не искат да признаят проблемите пред самите себе си, което пречи и на тяхното разрешаване. Консултациите с психолог се провеждат именно за това, за да помогнат в осъзнаването и виждането на реалната ситуация. Изберете център Psy Sense – винаги до Вас в труден момент!

Какви резултати можем да очакваме

Разговорът с добър психолог е много важен – неговата задача е да ни изслуша, да прояви разбиране и да не ни осъжда. Да открие същината на проблема и да ни помогне ние самите да го направим! Консултацията с подобен специалист може да свали огромен товар от плещите ни, да ни подкрепи в това да опознаем по-добре себе си. Постигането на осъзнаване и правилна оценка на ситуацията е много важно за душевното ни здраве, което е съвкупност от много неща.

Натисни за да оцениш!
[Total: 1 Average: 4]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *