Защо да изберем естествен камък за облицовка, разказват от Piatraonline

Облицовката на дома с естествен камък е страхотно решение, осигуряващо приятен интериор или екстериор. В подобен случай, не се нуждаете от полагане на мазилка и допълнителни елементи за най-добра автентичност. Какви обаче са причините, хората да избират този природен материал за украса на своите жилища? В кои помещения е подходящо да се използват, какво ни съветват специалистите от онлайн магазин Piatra Online?

Защо естественият камък е все по-предпочитан за облицовка

Колкото и разнообразни облицовъчни материали да се предлагат, те не могат да надминат по качество и дълготрайност естествените камъни. Това е така, тъй като са продукти, произведени от природата и съответно имат характеристики, които изкуствените заместители не могат да повторят. Например, подобни материали за облицовка притежават:

  • Индивидуални и неповторими шарки и текстури, създадени от природата;
  • Изключителна хигиенност, чистота и безвредност за човека. Тези материали не изпускат вредни миризми, емисии и отрови;
  • Поради своята повишена плътност и безпореста структура, естествените камъни за облицовка са изключително здрави, дълготрайни и устойчиви на природни явления;
  • Притежават топлопроводящи свойства, позволяващи поддържане на оптимален микроклимат в помещението, без значение дали навън е лято или зима.

Къде най-често се използва

Естественият камък се използва за облицовка на сградни стени и фасади. Намира приложение при облепването на дувари, тротоари и колони. От него се произвеждат различни по размери и форма каменни стенни плочи за декорация и облицовка на камини, бани, подови настилки. Естественият камък може да се използва в отделните помещения на дома, като детската стая, спалнята, коридора, кухнята или хола. Освен за интериора, той служи за облепване и на екстериора. Така се постигат невероятно красиви и в хармония с природата къщи.

Кои видове са достъпни на пазара

Най-често предпочитани днес са гранитът и материалите на варовикова основа, като пясъчника. Той е често срещан при декорацията и облепването на дома. Отличава се с голямата си достъпност и различни цветове, от които да избирате. Друг популярен продукт е мраморът. Той е сред най-елегантните и здрави облицовъчни материали, използвани в различни случаи. Той е доста тежък и скъп, поради трудоемкостта в обработката му. Въпреки това, често е срещан и използван, поради високоякостните му характеристики, дълготрайност и устойчивост на различни атмосферни и външни условия.

За да се възползвате от мнението на професионалистите в областта и да закупите наистина природни и красиви каменни продукти, заповядайте в онлайн магазин Piatraonline. Тук цените са без аналог.

Натисни за да оцениш!
[Total: 0 Average: 0]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *