Как да открием правилния имот в област Варна – съвети от SUPERIMOTI

Варна е най-големият град на българското черноморие и вторият по големина в България, което го прави изключително привлекателна дестинация за закупуване или наем на жилище. Северното крайбрежие на Черно море и гостоприемният климат превръщат областта в една от най-желаните за живеене и почивка, както за български, така и за чуждестранни граждани.

Как да изберем имот за покупка?

В зависимост от финансовите възможности и предпочитания на купувача, в област Варна ще откриете богато разнообразие на пазара.

За тези, които държат на красивата гледка, най-търсени са районите на града в близост до центъра и Морската градина. Клиентите, които предпочитат по-спокойния начин на живот, се насочват към по-тихите квартали на морската столица или към живописните села в областта. Същевременно повечето инвестиращи в жилище държат на добрата транспортна инфраструктура и комуникации, като се съобразяват и с локацията – в близост до работа или училище. При ваканционните имоти се търсят предимно тези с удобен достъп до града, като все повече от модерните комплекси ново строителство предлагат чудесни условия за целогодишно живеене.

Как да изберем подходящ имот под наем?

Независимо дали наемателят търси жилище за нощувка, сезон или дългосрочно, жилищният пазар в област Варна предлага по нещо за нуждите на всеки клиент. Препоръчително е търсещите да изградят ясно основните си изисквания, като бюджет, локация и срок на договора, преди пристъпване към финализиране на сделка.

В града и околността има широк набор от атрактивни апартаменти ново строителство, ваканционни жилища в курортните селища, а в селските части на региона реновирани къщи на изгодни цени.

Как да направим правилния избор на бъдещо жилище?

Благодарение на икономическото състояние на града все повече хора от цялата страна и чужбина идват да живеят и работят във Варна и областта. Тенденциите в пазара с недвижимо имущество през 2020 година показват силен ръст при новото строителство на ваканционни имоти, чийто обем е нараснал многократно в сравнение с миналата година. Също така се наблюдава и засилено търсене на къщи с двор за продажба извън големите градове. Популярността на града и околните курорти също така прави региона добър избор за купувачите, които искат да направят инвестиция с цел отдаване под наем.

За да сте винаги осведомени навреме относно най-добрите оферти на пазара, редовно следете за актуални предложения на имоти в област Варна от SUPER ИМОТИ.

Най-желаните квартали за живеене във Варна:

  • Чайка;
  • Бриз;
  • Левски;
  • Център;
  • Възраждане.
Натисни за да оцениш!
[Total: 0 Average: 0]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *