Кога ще е Black Friday 2020

На коя дата ще е Black Friday 2020

Черният Петък е чакано събитие от всички, които обичат отстъпките и пазаруването на сметка. На този ден почти всички магазини вземат участие, като предлагат своите стоки и услуги с различни намаления, с цел да изкушат по-широк кръг от клиенти, както и да поразчистят складовете си.

Една от главните особености на Black Friday е, че е събитие с плаваща дата. Тъй като е обвързан с празника Ден на благодарността, който се отбелязва в края на ноември, точната дата се мени ежегодно. Денят на благодарността през 2020-та се пада на 26-ти ноември, което означава че Черният Петък стартира официално в полунощ на 27-ми.

Black Friday 2020 в Базар

Какви намаления да очакваме

Черният Петък 2020-та е ограден с червено в календара на всеки потребител, който би желал да се сдобие с определени продукти на сметка. Стандартната практика е на този ден да се предлагат намаления между 20 и 50%, но в отделни случаи промоциите могат да стигнат и до 70% отстъпка от реалната си цена.

Ето защо не е чудно, че за много магазини най-голям оборот и поток от клиенти се случва именно на Black Friday.

Защо да изберем Black Bazar на Черен Петък

Black Friday е вълнуващо събитие за преследване на ниски цени, но за съжаление, се случва само веднъж годишно и макар и трудна, 2020-та година не прави изключение. Затова платформата за онлайн търговия Bazar.bg организира Черен Базар, по еквивалент на Black Friday. Но вместо веднъж в годината, този BlackBazar се провежда всеки месец.

Всеки последен петък от календарния месец на Bazar.bg се активизира Черният Базар, на който много търговци предлагат стоките от обявите си със значителни намаления. Причината тази практика да се е доказала като успешна, както за клиентите, така и за търговците е, че всички участващи търговци трябва да отговарят на следните правила:

 • Стоките им да са от следните раздели:
  • Мода;
  • Електроника;
  • Дом и градина;
  • Спорт и хоби;
  • Бебешки и детски стоки;
  • Машини и инструменти.
 • Обявите да са публикувани най-късно месец преди събитието;
 • Цените на стоките да не е променяна 30 последователни дни;
 • Всички продукти да са с обявена стойност (без „По договаряне“);
 • Отстъпката да е между 20 и 70% от оригиналната цена;
 • Цената без намаление да е адекватна на пазарните цени.

Благодарение на тези правила клиентите знаят, че са защитени от злонамерени практики, което ги прави лоялни потребители, които всеки месец влизат на страницата на BlackBazar, за да вземат участие в поредния своеобразен Black Friday.

Тъй като 2020-та е трудна и доста турбулентна, една от съществените препоръки е да се намали максимално пазаруването в големите търговски центрове. Ето защо, онлайн платформите за търговия се радват на много засилен интерес, тъй като така всеки може да избира стоки, без да подлага здравето си на риск.

Затова се регистрирайте, без да губите време и се отдайте на толкова модерния за 2020-та година онлайн шопинг.

Натисни за да оцениш!
[Total: 1 Average: 5]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *