Какви хранителни добавки да приемам за здрава нервна система, споделят от Biotica.bg

Всекидневният стрес на работното място и у дома, постоянните грижи и възникващите проблеми пречат на голям процент от населението да живее в мир и хармония. Това сериозно се отразява на здравословното състояние и най-вече на нервната система. Как да предотвратим появата на сериозни заболявания и от какви хранителни добавки и витамини се нуждаем? Как да направим правилния избор в случай, че имаме колебания?

От какво зависи здравето на нервната система

Двата основни вида НС, от които зависи цялостното нормално функциониране на организма са централната и периферната. Те работят заедно в синхрон, така че да могат отделните органи на тялото да функционират правилно и да контролират човешкото поведение. ЦНС е съставена от гръбначния и главния мозък, докато периферната играе ролята на “мост” между ЦНС и отделните човешки органи. Сега си представете разстройството на едната или другата нервна система – получава се дисбаланс в цялостното функциониране на организма.

Съществуват също и заболявания, засягащи нервната система. Това е например множествената склероза, която е автоимунно заболяване. В по-голям процент се развива от жените, отколкото от мъжете, а възрастта няма значение. Учените твърдят, че вероятността за МС е по-голяма при наличието на близък от семейството с подобно заболяване. Нека видим все пак как да съхраним целостта на НС.

Какви хранителни добавки могат да ни помогнат

В допълнение към приема на подходящото лекарство е редно на първо време да изоставим вредните навици, ако имаме такива разбира се, като тютюнопушенето и употребата на алкохол. На следващо място трябва да наблегнем на: 

  • спорта;
  • почивката;
  • балансираното хранене с натурална естествена храна, богата на магнезий.

Практикуването на спортове за успокояване, като йогата също са отлично средство за борба със стреса и разстройствата на нервната система.

За щастие, съществуват и различни по вид хранителни добавки под формата на хапчета, базирани на отделни видове натурални билки и витамини, спомагащи за укрепване и заздравяване на нервната система. Това са например витамините от B, C, D и E групите, които не се синтезират самостоятелно от организма и трябва да се набавят отвън.

На кой можем да се доверим ако не сме сигурни в избора

В случай, че страдате от придружаващи заболявания или възпаление е редно предварително да се консултирате с лекуващия Ви лекар, който да Ви предпише подходящите хранителни добавки. При останалите случаи може да се свържете с консултантите на Biotica, които ще проведат необходимата беседа с Вас и на база дадената им информация ще Ви препоръчат и подходящия продукт. Разбира се, тази консултация ще бъде напълно безплатна.

Натисни за да оцениш!
[Total: 0 Average: 0]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *