Как да поддържаме матрака си – препоръки от CarpetMax

Матракът е инвестиция, която правите в името на пълноценния сън и по-доброто физическо и психическо здраве. Затова не бива да го поставяте на заден план, а да гледате на него като вложение, което ще изплати стойността си в пъти с течение на годините. В зависимост от вида, който изберете, ще се промени и количеството грижа, която изисква той. Поради факта, че спите върху него всяка вечер, необходимостта от редовна поддръжка може да се промени с годините. Удължете живота на леглото си със съветите в тази статия.

Защо е важно обръщането

Повечето производители залагат на двулицеви модели, които могат да бъдат обръщани. Можете да ги завъртите на 180 градуса или да обърнете целия матрак. Това ще позволи на повърхността да се износва по-равномерно и да не се образуват неравности с времето. Другата полза е, че по този начин слоевете се проветряват и не задържат неприятни миризми. С годините дадени зони с повече натоварване пропадат, което кара тялото ви да „потъва“ в материята. Това от своя страна води до болки и напрежение в други части от тялото, най-често раменете, врата и гръбнака. При продължително спане върху неравна повърхност може да се отключат здравословни проблеми.

За покупка на качествен матрак може да посетите https://www.carpetmax.bg/matraci/

Когато матракът е чисто нов, ще ви трябва повече време, за да го почувствате удобен и да извлечете полза от ергономичността му. Затова в началото можете да го завъртате често – около веднъж месечно за първите 2 – 3 месеца. След това го завъртайте около 3 или 4 пъти в годината, за да не се износва неравномерно.

Как да се грижим за него

Поддържайте го чист и сух. Трябва да го почиствате с прахосмукачка поне веднъж седмично. Редовната грижа не позволява задържане на мръсотия в материята, както и развитие на бактерии и акари.

  • ако сте разлели нещо: обработете зоната, където е петното, с кърпа, потопена в топла сапунена вода. Избягвайте да мокрите кърпата повече, отколкото трябва, тъй като влагата създава благоприятни условия за развитие на мухъл. Кърпата или гъбата трябва да са леко влажни, не да капят. След това оставете мястото да изсъхне напълно, преди да застелите леглото;
  • ако усещате неприятни миризми: най-доброто решение е содата за хляб. Тя абсорбира миризмите, без да вреди на матрака. Поръсете содата върху повърхността и изчакайте 20 минути. След това използвайте прахосмукачка, за да елиминирате остатъците;
  • използвайте протектор: това е много добър начин да удължите живота на матрака си. Протекторът се застила и захваща върху него и го предпазва от замърсяване, прах, естественото потене вечер, разливане на храна и напитки и дори от влажността в помещението.

Дори на пръв поглед да изглежда сякаш сте отстранили замърсяванията от повърхността на матрака, те всъщност могат да проникнат дълбоко в материята му. Това няма да се случи, ако инвестирате в качествен протектор. Когато си купите нов телефон, задължително осигурявате и предпазен калъф към него. Същото е и с матраците-протекторът ще запази първоначалните им качества и ще можете да се радвате на пълноценен сън.

При упорити петна не се колебайте да занесете матрака при фирма за професионално почистване. Те работят със специализирани препарати за сухо и мокро пране, които няма да увредят материята и биха се справили с проблемните замърсявания.

Къде можем да открием качествени матраци

Във всеки от физическите обекти на CarpetMax, както и в онлайн магазина carpetmax.bg ще откриете стотици висококачествени матраци, които се предлагат в различни размери, твърдост, състав, материи и цени. Можете да легнете върху мострите в обектите на веригата или да проучите подробно характеристиките на всеки модел в сайта на фирмата. Има бюджетни предложения, които по никакъв начин не отстъпват по качество на луксозните видове с първокласни материали и състав.

Натисни за да оцениш!
[Total: 0 Average: 0]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *